Nieuwsbrief WaakSaam: maart 2018

Lees online  |  Afmelden
Dura Vermeer
 
Nieuwsbrief WaakSaam: maart 2018
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven via onze digitale nieuwsbrief. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie. Indien u deze nieuwsbrief in de toekomst niet meer wilt ontvangen, kunt u zich via de afmeldlink die ook rechts bovenin staat afmelden.
 
Start reparatie Burgervlotbrug - gemeente Schagen
      

9 maart - 22 april Burgervlotbrug gestremd
WaakSaam is vandaag in opdracht van de provincie Noord-Holland gestart met de werkzaamheden aan de Burgervlotbrug. De vlotbrug is na een aanvaring zwaar beschadigd. De reparatiewerkzaamheden worden gecombineerd met het vervangen van de remmingwerken en diverse onderhoudswerkzaamheden.
Doordat ons kraanschip vorige week vastliep in het ijs zijn we vier dagen later dan gepland gestart met de werkzaamheden. Wij proberen de verloren tijd in te halen om alsnog de geplande einddatum van 22 april te realiseren.

Planning
Vrijdag 9 maart – zondag 22 april, 17.00 uur
De onderdelen van de vlotbrug worden gedemonteerd en afgevoerd naar de werf waar de reparatie- en onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Bij de brug wordt vervolgens gestart met de werkzaamheden aan de remmingwerken en geleidewerken. Medio april monteert WaakSaam alle onderdelen van de vlotbrug en daarna wordt de vlotbrug uitgelijnd en afgesteld. We testen de beweegbare delen van de vlotbrug grondig en als alles goed werkt gaat de Burgervlotbrug naar verwachting op 22 april 17.00 uur weer open voor het verkeer.

Bereikbaarheid
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Burgervlotbrug van 9 maart tot en met 22 april gestremd voor al het verkeer.
  • (Brom-) fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een veerpont die vanaf de noodsteigers vaart. De vaartijden van de pont zijn: maandag tot en met zaterdag van 06.30 tot 19.00 uur en op zondagen van 08.30 uur tot 19.00 uur. Op 1e en 2e paasdag (1 en 2 april) vaart de veerpont tot 21.00 uur.
  • Gemotoriseerd verkeer volgt tijdens de afsluiting van de brug de huidige omleidingsroute via de St. Maartensvlotbrug en de Schoorldammerbrug.
  • Voor de scheepvaart op het Noordhollandsch Kanaal geldt ter plaatse van de Burgervlotbrug oponthoud van maximaal 30 minuten.
      

     


 
 


 

Groot onderhoud kruispunt N242/Leijerdijk - gemeente Hollands Kroon
WaakSaam voert in het weekend van 24 en 25 maart op het kruispunt N242/ Leijerdijk in de gemeente Hollands Kroon werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Holland. We brengen nabij het kruispunt N242/Leijerdijk twee 50 km verkeersdrempels aan om de verkeersveiligheid op dit kruispunt te verhogen. Daarnaast verwijderen we de rechtsafstrook (die al buiten gebruik is) en richten deze in als berm. Ook wordt in combinatie met deze werkzaam de deklaag van het asfalt op het kruispunt vervangen.

Planning werkzaamheden
Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen werkt WaakSaam door in de avond- en nachturen.
Er wordt gewerkt op zaterdag 24 maart van 05.00 uur tot 02.00 uur en op zondag 25 maart van 06.30 uur tot circa 02.00 uur.

Lokale omleiding
Het doorgaand verkeer op de provinciale weg N242 wordt niet gestremd.
Voor het gemotoriseerde verkeer en voor het openbaar vervoer geldt een om-en-om regeling in combinatie met tijdelijke verkeerslichten. (Brom-)fietsers worden over het naastgelegen fietspad langs het werk geleid.
Er zijn verkeersregelaars ter plaatse aanwezig op zaterdag en zondag van 06.30 uur tot 02.00 uur. 
 
  
 

 
 
 
 

20 Maart opening Leierbrug - gemeente Hollands Kroon
   

De opening van de Leierbrug in de Leyen, Oude Niedorp is vertraagd door de vorst. Het was eind februari te koud om de deklaag – de bovenste laag van het asfalt – aan te brengen. Het aanbrengen van de deklaag is nu ingepland op 15 maart. Daarna voert WaakSaam nog enkele afrondende werkzaamheden uit zoals het aanbrengen van de voegen in het wegdek en het aanbrengen van bestrating langs het asfalt.

De Leierbrug gaat dinsdag 20 maart vanaf 18:00 uur open voor het verkeer (in plaats van op 28 februari). Tot die tijd volgt het verkeer een omleidingsroute.
   
     

 
 
Adres kantoor WaakSaam
Het kantoor van WaakSaam is gevestigd aan de Vredenburghweg 2, 1461 GT in Zuidoostbeemster (op de eerste etage).
 
Vragen? Bel gratis met het servicepunt van de Provincie Noord-Holland!

Heeft u vragen of opmerkingen over onderhoud aan provinciale (vaar)wegen, bruggen of viaducten, groen of gebouwen in de Kop van Noord-Holland? Bij het Servicepunt Provincie Noord-Holland kunt u terecht met al uw vragen of opmerkingen. Dit kan telefonisch via het gratis telefoonnummer 0800 – 0200 600. Ook kunt u per e-mail contact opnemen via servicepunt@noord-holland.nl.
 
Uw melding kan bijvoorbeeld gaan over het onderhoud van wegen en vaarwegen, defecte openbare verlichting, groenonderhoud van bermen en groenstroken of brugbedieningen. Maar ook calamiteiten op of langs (vaar)wegen verzoeken wij u te melden. Alle vragen die betrekking hebben op onderhoud in de Kop van Noord-Holland, worden direct naar WaakSaam doorgezet. U hoeft niet na te denken of uw vraag voor WaakSaam of een andere beheerder is, de provincie Noord-Holland maakt deze selectie voor u en zorgt dat u op korte termijn een reactie op uw vraag ontvangt. 
 
 
Aanmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?
Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan op waaksaam.com/houd-mij-op-de-hoogte. Op onze website vindt u ook meer informatie over de werkzaamheden en kunt u nieuwsberichten teruglezen
 
 
WaakSaam
Vredenburghweg 2
1461 GT Zuidoostbeemster
  M: melding@waaksaam.com
W: www.waaksaam.com
WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van:
Provincie Noord Holland