Nieuwsbrief WaakSaam: december 2017

Lees online  |  Afmelden
Dura Vermeer
 
Nieuwsbrief WaakSaam: december 2017
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van aannemerscombinatie WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven via onze digitale nieuwsbrief. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie. Indien u deze nieuwsbrief in de toekomst niet meer wilt ontvangen, kunt u zich via de afmeldlink die ook rechts bovenin staat afmelden.
 

Pontveer Westeinde (gemeente Den Helder) wegens onderhoud uit de vaart
  

Geen pont van 29 december tot 6 januari
Pontveer Westeinde tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp is uit de vaart van vrijdag 29 december 2017, 13.00 uur tot zaterdag 6 januari 2018. Er vaart geen vervangende pont.

De motor van Pontveer Westeinde is aan groot onderhoud toe. De motor wordt uit de pont gehaald en in de kerstvakantie gereviseerd. WaakSaam voert deze onderhoudswerkzaamheden uit  in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Omleidingsroutes
Het verkeer kan in deze periode geen gebruik maken van de veerpont en volgt een omleidingsroute via vlotbrug ’t Zand of de Kooybrug (N99). Scheepvaart ervaart geen hinder van de werkzaamheden.


 
  
  


 
 


 

De strooiwagens van WaakSaam staan weer paraat 
  
WaakSaam houdt de wegen in de Kop van Noord-Holland begaanbaar
WaakSaam zorgt ervoor dat u ook in de winter veilig de weg op kan. Van 1 november tot 1 april staan de strooiwagens paraat om in de Kop van Noord-Holland de weg op te gaan.

Afgelopen weken is er veel sneeuw gevallen in de Kop van Noord-Holland. WaakSaam heeft  in opdracht van de provincie Noord-Holland met man en macht, dag en nacht gewerkt om de provinciale wegen onder de winterse omstandigheden begaanbaar en veilig te houden voor de weggebruikers. Gemiddeld staan tien collega’s paraat om 24/7 in actie te komen  als het glad dreigt te worden op de weg. Dit is een vaste club zeer gemotiveerde en kundige collega’s. Er wordt dan een preventieve strooiactie uitgevoerd.
 
 
 
Samenwerking met Rijkswaterstaat en HHNK
Als het daadwerkelijk gaat sneeuwen  of ijzelen wordt dit team met zes personen uitgebreid. Naast preventieve strooiacties zijn de strooiwagens dan ook uitgerust met ploegen aan de voorkant om de sneeuw weg te schuiven.
Wij coördineren de gladheidsbestrijding vanaf een centraal punt in de Kop van Noord-Holland, waarbij de samenwerking met Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heel belangrijk is.

Al met al doen wij er alles aan om de wegen en fietspaden zo veilig mogelijk te houden voor het verkeer. Hierbij blijft het belangrijk dat de weggebruiker bij winterse omstandigheden zijn snelheid aanpast.
Heeft u vragen over de gladheidsbestrijding in de Kop van Noord-Holland? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via het  telefoonnummer 0800-0200 600

 
 
 
 

Renovatie Braakbrug en Leierbrug (gemeente Hollands Kroon)
  

Renovatie van de bruggen loopt op schema
De renovatie van de bruggen over het kanaal Omval Kolhorn loopt op schema. De Braakbrug (in de Westfriesedijk in Lutjewinkel is vanaf 23 januari 2018 open voor het wegverkeer. De Braaksluis is vanaf 13 januari 2018 weer toegankelijk voor de scheepvaart. Kijk voor de omleidingsroutes op onze website.

De laatste van de zes bruggen die we in opdracht van de provincie renoveren is de Leierbrug (gelegen in De Leyen, Nieuwe Niedorp). Vanaf 1 maart 2018 is de Leierbrug gereed. Voor de scheepvaart geldt nog één korte stremming ter hoogte van de Leierbrug op 17 januari 2018, van 06.00-12.00 uur in verband met het inhijsen van de liggers. Kijk voor meer informatie op onze website.

  

   
    

Prettige feestdagen
WaakSaam wenst u  hele prettige feestdagen en een voorspoedig 2018.
Graag tot volgend jaar!

 
 
Adres kantoor WaakSaam
Het kantoor van WaakSaam is gevestigd aan de Vredenburghweg 2, 1461 GT in Zuidoostbeemster (op de eerste etage).
 
Vragen? Bel gratis met het servicepunt van de Provincie Noord-Holland!

Heeft u vragen of opmerkingen over onderhoud aan provinciale (vaar)wegen, bruggen of viaducten, groen of gebouwen in de Kop van Noord-Holland? Bij het Servicepunt Provincie Noord-Holland kunt u terecht met al uw vragen of opmerkingen. Dit kan telefonisch via het gratis telefoonnummer 0800 – 0200 600. Ook kunt u per e-mail contact opnemen via servicepunt@noord-holland.nl.
en
Uw melding kan bijvoorbeeld gaan over het onderhoud van wegen en vaarwegen, defecte openbare verlichting, groenonderhoud van bermen en groenstroken of brugbedieningen. Maar ook calamiteiten op of langs (vaar)wegen verzoeken wij u te melden. Alle vragen die betrekking hebben op onderhoud in de Kop van Noord-Holland, worden direct naar WaakSaam doorgezet. U hoeft niet na te denken of uw vraag voor WaakSaam of een andere beheerder is, de provincie Noord-Holland maakt deze selectie voor u en zorgt dat u op korte termijn een reactie op uw vraag ontvangt. 
 
 
Aanmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?
Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan op waaksaam.com/houd-mij-op-de-hoogte. Op onze website vindt u ook meer informatie over de werkzaamheden en kunt u nieuwsberichten teruglezen
 
 
WaakSaam
Vredenburghweg 2
1461 GT Zuidoostbeemster
  M: melding@waaksaam.com
W: www.waaksaam.com
WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van:
Provincie Noord Holland